Fractievoorzitter

Jacqueline Kalk

Jacqueline Kalk

Over Jacqueline Kalk

In het dagelijks leven: Secretaris/Directeur Centrum voor Lokaal Bestuur (CLB)

Gelijke kansen voor iedereen, solidariteit, niet op je handen zitten, maar dingen doen. Voor mij is dat zo vanzelfsprekend dat ik me er over blijf verbazen dat niet iedereen zo denkt. De sociaaldemocratie is mij met de paplepel ingegoten. Met twee ouders, die beide actieve PvdA-leden waren, kon dat ook niet anders. In mijn jeugd was het niet vanzelfsprekend dat je lang naar school ging, een huis kon kopen of werk had. In mijn familie was ik de eerste die ging studeren, de eerste die ooit een hypotheek afsloot, en de eerste vrouw die altijd haar eigen naam bleef gebruiken.

Toen ik in Hilversum kwam wonen, heb ik me vaak verbaasd. Verbaasd over de prachtige, lommerrijke straten, de prachtige natuur die overal binnen handbereik is, maar ook de troosteloze woonomgeving op andere plekken. Het verschil tussen arm en rijk speelt hier altijd een grote rol. Daar wil ik graag aan werken, met jullie. Zorgen dat het voor iedereen in Hilversum prettig leven is, er verbondenheid is met elkaar en het niet uitmaakt aan welke kant van het spoor je woont. Dat iedereen mee kan doen, meetelt en zich welkom voelt in Hilversum en bij de PvdA in Hilversum. Een liever Hilversum.

Lokaal bestuur, lokale politiek, het is mijn vak. Eerst als griffier, later adviseur en nu in mijn functie van directeur van het Centrum van Lokaal Bestuur van de PvdA. Kijk ook eens naar mijn colums op www.lokaalbestuur.nl . Politiek bedrijven nu is iets anders dan 20 jaar geleden. Niet alleen in de raadszaal maar juist in de samenleving ligt onze opdracht om de waarden van onze partij: goed werk, bestaanszekerheid, binding en verheffing in de praktijk te brengen. Voor mij betekent dat bijvoorbeeld dat werken beneden het minimum loon niet kan, mensen met schulden worden geholpen, niemand wordt buitengesloten, tweedeling wordt bestreden en emancipatie en vooruitgang geen aftandse begrippen zijn.

En verder? Ik woon, met hond en poes, in het centrum aan de Kerkbrink. Mijn dochter was de eerste die Hilversum heeft ‘ontdekt’ en inmiddels wonen mijn beide kinderen hier. En, ik speel met heel veel plezier toneel bij Justus, één van de vele verenigingen die Hilversum rijk is!