PvdA Hilversum doet aangifte tegen discriminerende posteractie

Door Femke van Drooge op 11 maart 2022

Onbekenden hebben op diverse plaatsen in Hilversum rode posters geplakt met daarop de boodschap: “Geen Chinese samenleving.” Verschillende posters zijn bovendien over onze verkiezingsposters geplakt, onder andere op de Mies Bouwmanboulevard langs het Mediapark. Onder Chinese Hilversummers is onrust ontstaan over deze actie die de indruk wekt tegen Chinezen te zijn gericht.

Femke van Drooge: “We kregen een foto van iemand die zich afvroeg of deze boodschap zelfs van ons kwam. De poster heeft exact dezelfde rode kleur en lijkt heel bewust over onze posters heen te zijn geplakt. Een snor op iemand tekenen als grapje is één ding, maar dit vinden wij heel erg kwalijk. Moedwillige vandalisme en discriminatie is niet okee.”

PvdA Hilversum neemt nadrukkelijk afstand van deze posters en benadrukt dat zij er ook niks mee te maken heeft. Wij hebben besloten om aangifte te doen tegen deze vorm van vandalisme die onze campagne raakt in de week voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart.

Ook spreken wij onze solidariteit uit met Chinese Hilversummers die zich door deze schandalige actie gekwetst voelen.

Femke van Drooge

Femke van Drooge

Femke van Drooge is fractievoorzitter voor de PvdA Hilversum. Zij is hier geboren en getogen en voelt zich ook een echte Hilversummer. Opgegroeid in de Hilversumse Meent, maar nu woont zij in het centrum, samen met haar man en haar hond. Van Drooge beschouwt zichzelf als sociaaldemocraat in hart en nieren. Zij gelooft dat mensen

Meer over Femke van Drooge