GroenLinks en PvdA verkennen Hilversum Noord

25 maart 2024

Op 2 maart, onder een stralende zon, gingen tien enthousiaste leden van de PvdA en GroenLinks in Hilversum Noord gezamenlijk van deur tot deur om de stemming in de wijk te peilen. Onze missie: ontdekken hoe het is om in deze buurt te wonen, wat er goed gaat en waar verbeteringen mogelijk zijn.

Voornamelijk de straten nabij het treinstation Hilversum Mediapark werden bezocht, waar bewoners over het algemeen tevreden bleken te zijn met hun woonomgeving. Het waren bijzonder veel goede gesprekken. Echter, enkele aandachtspunten werden benoemd, zoals:

  • Ondanks pogingen om de gemeente te informeren over afval op straat, blijft alles onveranderd en lijkt er geen actie te worden ondernomen.
  • Het gevoel van veiligheid is soms ook een issue, zelfs op jonge leeftijd, met name vanwege pestgedrag.
  • De wens om meer lokale voorzieningen in de wijk te hebben, zoals Lopas Diaz.
  • Meerdere keren kwam het beheer van openbare ruimte ter sprake. Het gaat om scheefliggende stoeptegels, meer snoeien en ook meer bomen.

Opvallend waren de waarschuwingssignalen over de andere kant van de Noorderbegraafplaats. Binnenkort een volgende huis-aan-huisactie om deze buurt te verkennen en de dialoog aan te gaan met de bewoners? Na een succesvolle verkenningstocht door de wijk werd de dag afgesloten met een welverdiende kop koffie bij Broodje Noord.