Lieve Hilversummers, bedankt voor jullie steun!

Door Femke van Drooge op 23 maart 2018

We hebben een teleurstellend resultaat voor de kiezen gekregen. Een zetel verlies, waardoor de PvdA in Hilversum met twee zetels verder moet in de gemeenteraad. Maar er is ook ruimte voor hoop, omdat ik terugkijk op een campagne die vanuit een moeilijke start is uitgegroeid tot een frisse wind voor een liever Hilversum. Ik wil alle kiezers heel hartelijk bedanken voor hun steun en hoop deze de komende jaren te kunnen waarmaken.

Twee zetels

Twee zetels slechts, bijna 2.000 stemmen. We zullen niet zoveel kunnen waarmaken van onze ideeën als we gehoopt hadden. We hielden natuurlijk rekening met de neergaande landelijke tendens, maar je hoopt altijd dat je daar toch lokaal nog tegenwicht aan kan bieden. Helaas hebben we ook in de Hilversumse afdeling een moeilijke start gehad van de campagne. We stonden al met 2-0 achter voordat we waren begonnen.

Nieuw stevig links geluid

Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel, want we hebben geweldig lieve, gemeende steunbetuigingen gekregen van onze eigen achterban en van nieuwe kiezers. We hebben ons nieuwe, stevig linkse geluid luid en duidelijk laten horen in de verschillende debatten in Hilversum. Zie onze de video onder om bijvoorbeeld onze bijdrage aan het lijsttrekkersdebat op 19 maart nog een keer terug te zien. We hebben nieuwe, enthousiaste vrijwilligers bij de club weten te betrekken. We hopen dan ook heel erg dat er voor het straks te benoemen nieuwe bestuur genoeg enthousiaste kandidaten zijn.

Vooruit

En nu is het tijd om verder te kijken naar de komende periode. Wij blijven werken aan een levendige, betrokken afdeling. Wij blijven ons inzetten voor betaalbaar wonen, welzijn in de wijken en buurten, hulp als je het nodig hebt en goede zorg. Wij zullen de focus moeten opzoeken en beseffen dat we niet alles kunnen beïnvloeden als kleinere partij. Wat mij betreft ligt die focus vooral op de echte sociale onderwerpen, waar onze roots als Partij van de Arbeid ook liggen. Voor ons geen grote miljoenen-euro-plannen voor verkeer, binnenstad of het mediapark: wij gaan voor het investeren in mensen. Voor een liever Hilversum!

Femke van Drooge

Femke van Drooge

Femke van Drooge is fractievoorzitter voor de PvdA Hilversum. Zij is hier geboren en getogen en voelt zich ook een echte Hilversummer. Opgegroeid in de Hilversumse Meent, maar nu woont zij in het centrum, samen met haar man en haar hond. Van Drooge beschouwt zichzelf als sociaaldemocraat in hart en nieren. Zij gelooft dat mensen

Meer over Femke van Drooge