17 september 2013

ZZP’ers aan het woord!

Op donderdag 3 oktober aanstaande organiseert de PvdA in samenwerking met de SP en de gemeente Hilversum een avond speciaal voor ZZP’ers in Hilversum. Kleine ondernemers in ‘t Gooi, ook wel ZZP’ers, freelancers of zelfstandige professionals genoemd, zijn in meer opzichten dynamisch te noemen en leveren een flinke bijdrage aan de bedrijvigheid in de regio.

Toch vraagt de huidige economische tijd om meer aandacht voor ZZP’ers in Hilversum. Waar heeft de ZZP’er last van? En waar heeft de ZZP’er juist meer behoefte aan? Allemaal vragen die om belangrijke antwoorden vragen. Uitgangspunt van deze avond is dan ook dat er wordt geluisterd naar de wensen van de ZZP’er. Uiteindelijk met als doel daar doelbewust beleid op te maken.

Workshops

Door middel van workshops wil de PvdA de belevenis van de ZZP’er kunnen proeven. Tevens bieden deze workshops (en de afsluitende borrel) een uitgelezen kans om niet alleen met de gemeente, maar vooral ook met elkaar kennis te maken! De workshops waaruit u kunt kiezen, zijn:

  1. Hoe kom ik aan meer opdrachten? door Martin van Limbeek van Jobo Training|Coaching
  2. ZZP’er in de zorgsector: van huishoudelijke hulp tot verpleegkundige zorg door Ria van Boven van de vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO)
  3. (Micro-) Kredietmogelijkheden voor startende en kleine ondernemers door Milou Booms van QCredits, landelijke microfinanciering organisatie
  4. Hoe kun je als ZZP’er profiteren van fiscale voordelen? Tips en trucs door Leo de Niet van de belastingdienst
  5. Start en doorstart met financiering uit de BBZ-regeling met een praktijkvoorbeeld door Bote Klazes van Bureau Zelfstandigen
  6. Inspiratiesessie voor de creatieve sector: van cameraman tot game development

U bent het uitgangspunt!

Tijdens de bijeenkomst bent u, de ZZP’er, het uitgangspunt. Graag beantwoorden wij alle vragen die bij u spelen, maar het belangrijkste is dat wij uw zorgen goed in beleid kunnen vertalen. Daarom vind ik het van belang dat er zoveel mogelijk aanwezig zullen zijn op deze avond. De avond zal plaatsvinden op donderdag 3 oktober om 19.00 t/m 22.00 uur in het raadhuis te Hilversum. De avond zal geopend worden door Jacqueline Zuidweg, zakenvrouw van het jaar 2012, met haar visie op het ondernemerschap.

Interesse?

Geef je op met een emailtje naar zzp@hilversum.nl.