22 januari 2013

Veel gepraat, weinig actie voor basisschool De Wilge

De PvdA vindt dat wethouder Erik Boog te weinig resultaten boekt om de broodnodige uitbreiding voor basisschool De Wilge op korte termijn te helpen realiseren. Ondertussen zijn er twee klassen basisschoolkinderen die al maanden in een gymlokaal les moeten krijgen in plaats van een normaal lokaal. De enige reden dat deze uitbreiding nog niet plaats heeft gevonden is omdat de gemeente de omgevingsvergunning, die nodig is voor de bouw van de extra lokalen tot nu toe steeds niet heeft willen afgeven. De PvdA wil de wethouder hierop aanspreken tijdens de commissie Samenleving van vanavond.

Gemeente weigert vergunning voor uitbreiding

De reden voor het weigeren van de bouwvergunning is volgens de wethouder, dat er in de uitbreidingsplannen van de basisschool twee parkeerplaatsen te weinig zijn verwerkt. De basisschool lijkt hier ondertussen al een oplossing voor te hebben gevonden: de katholieke kerk ernaast lijkt plek te hebben en ook welwillens te zijn om deze beschikbaar te stellen. En toch is er nog geen vergunning en mag de school nog niet uitbreiden!

Parkeerplek gevonden bij katholieke kerk: vergunning blijft nog steeds uit

De wethouder schrijft in zijn brief aan de raad: “Het schoolbestuur moet en zal nog zorgen voor een verklaring met betrekking tot de extra nodige parkeerplaatsen”. Maar even een stapje verder gaan dan een gesprek met het schoolbestuur en daadwerkelijk actie ondernemen en resultaat boeken lijkt vooralsnog niet aan de orde. Als het enige dat nodig is voor een uitbreiding een schriftelijke verklaring van de kerk is, dan ga je toch gewoon even langs voor die handtekening? Er zitten ruim 50 kinderen al maanden dag in dag uit in een gymlokaal dat niet geschikt is als lesruimte. De wethouder kiest ervoor om achterover te leunen en het bij koffie drinken te houden.

Bouwvergunning had er gisteren al moeten zijn

Volgens de PvdA had de bouwvergunning er gisteren al kunnen zijn. Wij gaan deze kwestie daarom vanavond nogmaals aan de kaak stellen en zeggen tegen wethouder Boog: ga eens wat verder dan al die praatjes en boek resultaat!

Klik hier om de vragen te lezen die de PvdA gaat stellen in de commissie Samenleving.