12 maart 2014

Countdown tot 19 Maart!, Pieter Broertjes: “Laat uw horen op woensdag 19 Maart, elke stem telt”

Vandaag heeft PvdA burgemeester Pieter Broertjes alle Hilversummers opgeroepen te gaan stemmen op 19 Maart, op deze wijze kunnen de Hilversummers hun invloed uitoefenen op de zorg, de armoedebestrijding en de inzet voor meer werk in Hilversum. Wij zijn blij met deze oproep en ervan overtuigd dat de Hilversummers daarbij zien hoe de Partij van de Arbeid inzet op de juiste speerpunten, de countdown tot 19 maart is gaande, laat u horen op woensdag 19 Maart, want elke stem in Hilversum telt!

Laat uw invloed gelden, de PvdA is de juiste keuze!

PvdA Burgemeester Broertjes: “Er wordt landelijk gevreesd voor een lage opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ik hoop dat in Hilversum anders is. Elke Hilversummer heeft een mening over zijn woon- en leefomgeving. Moet er geïnvesteerd worden in ondernemerschap, werkgelegenheid en veiligheid? Hoe moet de cultuur in Hilversum in stand worden gehouden? Hoe gaan we om met groen? Bent u voorstander van een sobere overheid met lage lasten voor de inwoners? Allemaal punten waar u als inwoner iets over te zeggen hebt. Ik wil daarom iedereen oproepen: Laat van u horen en geef uw stem op woensdag 19 maart.” Juiste woorden van onze PvdA burgemeester, juist ons verkiezingsprogramma laat zien hoe wij inzetten op een groen en sociaal Hilversum, waarbij cultuur een speerpunt van gemeentelijk beleid vormt!

Verkiezingsdag

 Waar kan ik stemmen? Wat moet ik doen als ik nog geen stempas heb ontvangen? Kan iemand anders mijn stem uitbrengen? Op de website van de gemeente www.hilversum.nl vindt u alle informatie over de verkiezingen. Ook vindt u hier een link naar het Kieskompas.

PvdA Burgemeester Pieter Broertjes bezoekt op woensdag 19 maart een aantal stemlocaties. “Zelf ga ik mijn stem uitbrengen op de Violenschool,” aldus de burgemeester. De PvdA is superblij met deze keuze van PvdA burgemeester Pieter Broertjes, het is namelijk het stembureau in de wijk van onze nummer 2 Nelleke Degenhart, een betere keuze had onze burgemeester dus niet kunnen maken! “Verder ga ik nog naar het mediapark, verpleeghuis Gooizicht en wijkcentrum de Geus om te horen en te zien hoe de verkiezingsdag op verschillende plekken in Hilversum verloopt.”, aldus een zeer gemotiveerde PvdA burgemeester Pieter Broertjes.

Oude raad

Op woensdag 26 maart wordt er in een speciale raadsvergadering afscheid genomen van de oude raadsleden. Burgemeester: “Om hen te bedanken voor hun inzet de afgelopen 4 jaar bieden we ze als cadeau een ‘avondje uit’ aan. Op zaterdag 22 maart zijn ze uitgenodigd voor het toneelstuk MacBeth in hun eigen raadzaal.”

 Nieuwe raad

Op vrijdag 21 maart om 10.00 uur is de definitieve verkiezingsuitslag bekend. Dat is tijdens de openbare zitting van het Centraal Stembureau. Die dag zullen ook de nieuwe raadsleden door de burgemeester worden benoemd. Op donderdag 27 maart vindt de officiële beëdiging van de nieuwe raad plaats tijdens een bijzondere openbare raadsvergadering in de raadzaal vanaf 20.00 uur. De benoemde 37 leden van de gemeenteraad leggen dan de eed of belofte af. Daarna kunnen ze hun functie als raadslid uitoefenen.

 

 

Schema bezoek stemlokalen burgemeester.

 

Burgemeester brengt stem uit op stemlokaal ViolenschoolGymzaal Violenstraat 38.15 uur
Bezoek stemlokaal MediaparkMediapark, beeld en geluid11.00 uur
Bezoek verpleeghuis GooizichtPaulus van Loolaan, ingang Bergweg15.00 uur
Bezoek stemlokaal wijkcentrum de GeusGeuzenweg 8420.30 uur