André Louwen stelt zich voor

9 maart 2018

De komende weken stellen wij al onze kandidaten aan jullie voor. Wij hebben hen enkele vragen gesteld, zodat jij een beter beeld kan krijgen van onze toppers! Vandaag maken we kennis met André Louwen.

Wat voor PvdA’er ben jij?
Ik heb een broertje dood aan protestpartijen en ideologische scherpslijpers. Zet liever in op samenwerken, draagvlak creëren, verantwoordelijkheid nemen, een balans tussen collectieve belangen en individuele vrijheid, vertrouwen in en zorg voor elkaar. Wars van regelzucht en bureaucratie, mensen en maatwerk voorop.

Wat vind jij zo mooi aan Hilversum?
Als je vanaf de Dudoktoren op Hilversum neerkijkt, kun je zien hoe groen Hilversum is. Die combinatie van ruimte, groen en stedelijkheid vind ik heel prettig.

En wat kan beter?
Dat er armoede is en dat er kansloze jongeren en eenzame ouderen zijn, kan ik niet accepteren. Het centrum en de ontsluiting van het centrum vanaf het station kan veel beter. En ik zou sportverenigingen beter willen faciliteren.

Hou je meer van sport of meer van cultuur?
Ik hou meer van sport. Sport verbindt, is gezond en maakt trots. Maar cultuur is belangrijker. Cultuur definieert onze identiteit, onze kwaliteit en schoonheid.

Waarom wil je eigenlijk raadslid worden?
Om een bijdrage te leveren aan het sociale gezicht van Hilversum en aan verstandig bestuur.

Welk compromis zul jij nooit sluiten?
Ik stel juist eer in het sluiten van een goed compromis. Dat heeft twee kenmerken: het brengt een doel dichterbij en het doet geen geweld aan je eigen principes en fundamentele waarden. Een compromis dat een van deze twee kenmerken ontbeert, zal ik niet sluiten.

Zijn er wat jou betreft ook dingen die echt anders moeten?
Ik geloof niet in marktwerking en aanbesteding van de publieke zaak. Europese aanbestedingsregels leveren alleen maar bureaucratie en wantrouwen op. Ik geloof in meerjarige partnerships tussen gemeente en inwoners en bedrijven. We moeten wegkomen van de dominantie van juristen en boekhouders en weer durven dromen en vliegen.