September 2015

Elke maand wordt een actuele stelling voorgelegd aan het ‘Panel van 1.000 Hilversummers’. Het panel waarmee PvdA Hilversum haar inwoners een stem wil geven in de lokale politiek. Ook deze maand zijn wij weer erg benieuwd naar uw mening.

Hilversum krijgt een nieuwe McDonalds

Afgelopen dinsdag werd er een presentatie gegeven op de boogde plek, de Vreelandseweg 42-46. Er zijn al vergevorderde plannen en de verwachting is dat er in de loop van volgend jaar een vergunningsaanvraag wordt ingediend.

Stelling

Dit brengt ons bij de stelling van deze maand:

[socialpoll id=”2297286″]

Voor en tegenargumenten zijn er genoeg

Het grote blauwe pand wat nu op deze locatie staat is al jaren leeg. Met de komst van een McDonalds wordt er eindelijk weer invulling gegeven aan deze plek. Dit breng ook banen met zich mee. Zo’n 100 parttime banen worden gecreëerd. Daarentegen zal er ook meer verkeer komen. Het gaat al gauw om enkele honderden auto’s per dag. Met name voor bewoners langs de Diependaalselaan vervelend. Zij ondervinden al jaren hinder van de hoge verkeersdruk. Ook overlast en zwerfafval kunnen redenen zijn om niet zo blij te zijn met de komst van een grote McDonalds.

Doe ook mee aan de discussie!

Wij zijn erg benieuwd naar uw mening. Is de McDonalds een aanwinst of niet? Klik op de stelling om uw stem uit te brengen. U kunt stemmen t/m 2 oktober.