5 oktober 2013

Villa Industria – Beelden zeggen meer dan woorden

Naast het zwembad en de sporthal de Lieberg in Hilversum Oost torenen de rode hijskranen al van veraf boven de bomen uit. Het bebouwen van het immense maanlandschap is eindelijk begonnen. De grondsanering is gereed en de vervuiling van de gasfabriek uit een ver verleden is verwijderd. Naast sporthal de Lieberg is woningcorporatie de Alliantie begonnen met het bouwen van huurwoningen. Een mooi initiatief in deze barre crisistijden!

In opdracht van De Alliantie is een prachtige korte animatiefilm gemaakt over de toekomst van Villa Industria. Hierin leggen de bouwers uit hoe zij dit terrein aan het bebouwen zijn en vanuit welke visie dit is bedacht. Een mooi en zeer duidelijk filmpje, vinden wij, beelden zeggen meer dan woorden en u kunt zien hoe fantastisch deze nieuwe woonwijk wordt:

Urban Farming en ondergronds parkeren

Ook vult de nieuwe woonwijk de leefwensen in van de 21ste eeuw met het oog op een duurzaam karakter. De auto’s worden allemaal ondergronds geparkeerd, zodat het “blik niet op straat” belandt. Op het terrein van villa industria (het voormalige REGEV terrein) zijn de bouwers samen met de buurtbewoners al gestart met Urban Farming. Hier telen ze diverse soorten planten, zodat de nieuwe wijk, samen met de bestaande buurt de juiste groene uitstraling krijgt.

Bouw moet doorgezet worden

Is er helemaal geen kritiek of verbeterpuntje te vinden? Natuurlijk een stap vooruit is altijd te bedenken. Het is natuurlijk het allermooist als de bouw in een stroom doorgaat en niet stopt bij de huidige bouw naast de sporthal en het zwembad! Heel mooi zou het zijn als de op het verleden geënte gashouders ook daadwerkelijk volgend jaar gebouwd gaan worden. Als ook de ronde-ton-loodsen (als knipoog naar het verleden) de bouwplanning gaan opvullen en niet te vergeten de oude telefooncentrale definitief tot het verleden gaat behoren!