Ombudsteam

Nelleke Degenhart

Nelleke Degenhart

Over Nelleke Degenhart

In het dagelijks leven ben ik een breed inzetbare professional in het Sociaal Domein. In Hilversum was ik als raadslid kaderstellend bezig, voor mijn werk zit ik in de uitvoering. In heb ik mij maximaal inspannen in de gemeenteraad, maar vooral ook buiten het raadhuis. Tegenwoordig doe ik dit als lid van het Ombudsteam.

Ik ben bijzonder begaan met sociale thema’s, zoals armoedebestrijding, participatie en zorg. Ik ben ervan overtuigd dat we samen de maatschappij mooier kunnen maken, wanneer we allemaal bereid zijn om een stukje verantwoordelijkheid te dragen en soms een beetje water bij de wijn te doen.

Ik heb geleerd dat het hebben van idealen alleen niet voldoende is. Het is hard werken en ik leer nog steeds hoe dit efficiënter kan. Of eigenlijk, hoe de hazen lopen in het politieke veld. Voor goed beleid is geduld nodig, soms omdat er zorgvuldige afwegingen aan voorafgaan, en soms omdat er nog onvoldoende prioriteit aan thema’s wordt gegeven. In het eerste geval moet ik geduld hebben en in het tweede geval acht ik het mijn taak om zaken in beweging te krijgen en te houden.

Zo krijgen we Hilversum steeds mooier en fijner om te wonen!