Nassredin Taibi

Nassredin Taibi

Over Nassredin Taibi

Ik ben Nassreddin Taibi, 18 jaar oud en al lid van de PvdA sinds mijn zestiende. Het is een forse understatement als ik zeg dat ik de politiek wel interessant vind. Deze interesse rijkt verder dan alleen de Nederlandse politiek, ook andere landen in Europa hebben mijn interesse. Ik heb dan ook – totaal geen verrassing – gekozen voor de studie politicologie aan de VU in Amsterdam, waar ik dit jaar begonnen ben aan mijn eerste jaar. De zes jaar daarvoor heb ik op het Comenius College gezeten.

Verder heb ik zowat mijn hele leven in Hilversum gewoond. Eerst woonde ik in de Riebeek, nu woon ik in een van de nieuwbouwhuizen bij Anna’s Hoeve. Ik denk dat bij jullie nu wel de vraag opkomt: waarom heb je voor de PvdA gekozen? Nou, om ’t heel simpel te zeggen, ik ben een sociaaldemocraat. Maar een langer antwoord: de PvdA is in mijn ogen de enige partij die heeft bewezen dat ze Nederland socialer kan maken, de enige partij links van het midden die daadwerkelijk brede bevolkingsgroepen kan vertegenwoordigen en dichterbij de echte ‘normale’ volkswijkbewoners staat. Terwijl ik van andere (midden-)linkse partijen het gevoel krijg dat ze een bubbel zijn van hoogopgeleiden die met hele andere zaken bezig zijn.

Ik hoop de komende jaren met jullie goed te kunnen samenwerken voor niet alleen een Nederland waar iedereen meetelt, maar vooral ook een Hilversum waar dat zo is. Ik ben namelijk zeker dat er in Hilversum veel vruchtbare grond is voor de PvdA. En ik heb al het vertrouwen dat we dat ook kunnen benutten!