Fractiemedewerker

Jos Oude Elferink

Jos Oude Elferink

Over Jos Oude Elferink

Op zoek naar werk kwamen mijn ouders beiden terecht bij de spoorwegen in Hilversum. Eenmaal getrouwd vonden ze woonruimte in Kortenhoef; de naoorlogse woningnood was toen nog lang niet opgelost. Ik ben in 1959 in Kortenhoef geboren. In 1970 verhuisden we naar Hilversum.

Ik behaalde mijn diploma vwo op het A. Roland Holstcollege en ging in Utrecht natuurkunde studeren. Werk als onderzoeker bleek daarna in dat vak nauwelijks te vinden. De kortetermijnbelangen van de aandeelhouders wogen ook in 1990 al zwaarder dan mensen een (goede) baan bieden. Overigens, inmiddels wordt het geklaagd dat de vakmensen die nog overgebleven zijn met pensioen gaan en er geen nieuwe generatie klaar staat om het over te nemen.

Ik maakte van de nood een deugd. Ik had al jong belangstelling voor de natuur en de wereld om mij heen. Op de lagere school wilde ik boswachter worden; het werd beleidsmedewerker mobiliteit en lokale planologie. Bleek de kennis die ik over natuur, milieu en verkeer had opgedaan opeens nuttig te zijn bij het vinden van werk.

Inmiddels ben ik weer terug bij mijn oorspronkelijke vak. Ik werk in het verlengde van mijn opleiding als zelfstandig onderzoeker en productontwikkelaar. De woonwensen van vleermuizen zijn daarbij een belangrijk aandachtspunt.

Ik verplaats mij vooral per fiets, soms lopend en als de afstanden te groot worden per trein.

Voor ontspanning bezoek ik regelmatig theater en concertzaal, met een accent op opera, ballet en de jaarlijkse reeks orgelconcerten in de Vitus. Ik ben een verwoed lezer.