André Louwen

Directeur Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ)
André Louwen

Over André Louwen

Ik ben geboren in 1960, ik heb Rechten gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Na mijn studie afgerond te hebben, ben ik in de gezondheidszorg terecht gekomen. Ik heb een fulltime baan als voorzitter van de Raad van Bestuur van de SGZ, de Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer, een zorggroep van huisartsen, apothekers, verpleegkundigen en andere eerstelijnshulpverleners die multidisciplinaire zorgprogramma’s voor chronische en complexe zorg organiseert, die 15 huisartspraktijken, 4 apotheken en 4 fysiotherapiepraktijken beheert, die verantwoordelijk is voor de acute zorg (Huisartsenpost en Dienstapotheek) en die hulpverleners ondersteunt en ontlast op facilitair vlak (ICT, administratie/declaratie, huisvesting e.d.). Daarnaast ben ik bestuurslid van InEen, de brancheorganisatie voor organisaties in de eerstelijnszorg. Het versterken van samenwerking en organisatie gebaseerd op vertrouwen in en van zorgprofessionals is mijn professionele drijfveer. Ik hoop dat deze ervaring en drijfveer ook Hilversum ten goede kan komen. 

Ik woon sinds 1998 in Hilversum op de Noorderweg, ben trotse vader van een dochter (Heleen)  van 18 en een zoon van 17 (Bert). Ik tafeltennis bij ttv Hilversum en snooker bij Hippopotamus. Ik hecht veel belang aan sport en sportverenigingen in Hilversum. 

Ik ben al jong lid van de PvdA geworden, geënthousiasmeerd door Den Uyl en de idealen van emancipatie van werknemers, vrouwen en minderheden en verkleining van inkomensverschillen. Ik geloof nog altijd dat het funest voor een samenleving is als de verschillen tussen rijk en arm te groot zijn en als de grote middenklasse niet duidelijk profiteert van de welvaartstijging. Tussen 1990 en 1998 ben ik fractievoorzitter geweest voor de PvdA in de stadsdeelraad Bos en Lommer in Amsterdam. Tussen 2009 en 2014 was ik voorzitter van de afdeling Hilversum van de PvdA.  

Ik wil er graag voor alle Hilversummers zijn. Voor een Hilversum waar geen armoede is, waar we duurzaamheid bevorderen, waar iedereen kansen krijgt en waar we goed voor elkaar zorgen en gezond verstand voorop zetten. En ook voor een bruisend Hilversum met een bruisend centrum met een moderne uitstraling.