4 december 2013

De Algemene Ledenvergadering van de Hilversumse PvdA

(kopie vanuit de blog van Bart: http://bwilg.tumblr.com/)

Gisteravond was de Algemene Ledenvergadering van de PvdA Hilversum. Een bijzondere avond want ook de kieslijst zou er worden vastgesteld en dat is ook gebeurd! Een bijzondere avond omdat ik mijzelf ook kandidaat heb gesteld voor een plek op deze lijst.

In het concept en de definitief vastgestelde lijst is dit plek 8 gebleven.

Ik ben blij met mijn plaats op deze lijst. Hoewel ik eerst twijfels had bij mijn plaats op de conceptlijst. Had ik ingezet op een hele hoge plaats? Nee! Had ik ingezet op een lage plek? Nee. Ik had zelf gehoopt op plaats 6 of 7. Gelukkig hebben wij binnen de PvdA een vrij strakke procedure en of ik mijn plaats dan leuk vind of niet, de leden democratie bepaalt.

Het stuk laatst in de Gooi- en Eemlander over een interne strijd binnen de partij vind ik dan ook eigenlijk op niets gebaseerd.
Eigenlijk hebben de leden (als het ze al is opgevallen) meegemaakt hoe het er aan toe gaat binnen een democratische club. En een echte lobby om mensen op bepaalde plekken op de lijst te plaatsen heeft niet plaatsgevonden.
Er is tijdens de ledenvergadering 2 keer schriftelijk gestemd. Schriftelijk omdat het een stemming om personen is. En om de privacy van de stemmer te waarborgen is een schriftelijke stemming noodzakelijk. Je kunt elkaar daarna nog steeds recht in de ogen kijken.

Ben ik ontevreden over mijn plaats op de lijst?
Nee, eigenlijk niet. Misschien was ik bij de eerste bekendmaking van de plek op de lijst wel wat sceptisch. Maar inmiddels heb ik mij neergelegd bij de betreffende plaats.
Het gaat uiteindelijk om het belang van de Hilversummer. Niet om mijn eigen belang. Natuurlijk wil ik graag aan de slag als raadslid. De Hilversummer is nu aan de beurt om te gaan kiezen. In maart weten we dus meer!

Om het lange verhaal tot een afronding te brengen. Ik ben blij met mijn plek op de lijst. Ik heb zin in de campagne, ik heb zin om de straat op te gaan, ik heb zin om buurten te bezoeken (we waren al aanwezig in de buurten, het zal nu misschien wat vaker zijn), ik heb zin in de vele gesprekken met bewoners die nog gaan volgen etc.
Daarnaast zal ik op mijn blog wat intensiever schrijven over mijzelf, mijn campagnetijd, mijn campagne, onze campagne en natuurlijk over ons verkiezingsprogramma.
Een programma dat is geschreven samen met de inwoners van Hilversum, voor de inwoners van Hilversum.

Ik zeg: Schouders er onder en gaan voor een mooier, sterk en socialer Hilversum!

Ik heb zin in de verkiezingen! Natuurlijk hoop ik stiekem op een plekje in de Gemeenteraad. Er komen namelijk genoeg uitdagingen op ons af, waar ik graag mijn schouders onder wil zetten! Doe jij met mij mee?