Waarom Jacqueline Kalk politicus van het jaar is

Door Privé: Femke van Drooge op 16 januari 2021

De verkiezing voor ‘Politicus van het Jaar’ van Hilversum is weer geopend. Voor het tweede jaar op een rij zijn Jacqueline Kalk en ikzelf genomineerd, de beide fractieleden van de PvdA Hilversum. Daar zijn we enorm trots op. Ik denk dat dit jaar Jacqueline Kalk de titel het meest verdient en ik zal vertellen waarom.

Jacqueline Kalk is één van de meest gedreven en capabele raadsleden van de gemeenteraad in Hilversum. En zij zet deze gedrevenheid ook om in resultaten. Ik neem jullie graag mee in haar daadkracht van het afgelopen jaar.

Opkomen voor de kwetsbaren

Ook bij haar nominatie wordt aangegeven dat Jacqueline een sterk sociaal hart heeft en consistent opkomt voor mensen die het minder makkelijk hebben in Hilversum. Afgelopen begroting heeft zij hartstochtelijk bezwaar gemaakt tegen de bezuinigingen van het college in de bijzondere bijstand, waardoor in 2021 wel duizend gezinnen financieel hard geraakt worden. Ook als het gaat om hulp vanuit de WMO maakt zij zich hard voor toegankelijke hulp. Ze houdt het college scherp op de schuldhulpverlening en vraagt om aandacht voor mensen die behoefte hebben aan noodopvang.

Meer betaalbare woningen

Op het gebied van ruimte en wonen is zij misschien nog wel het meest actief geweest het afgelopen jaar. De woningnood is te hoog en dat drijft de prijzen op. Jacqueline heeft ervoor gezorgd dat het minimum aantal (sociale) woningen bij het stationsgebied flink omhoog is geschroefd. Jacqueline strijdt al twee jaar voor een maatregel waardoor woningen voortaan langer behouden blijven als betaalbare woningen. In december heeft dat eindelijk de vruchten afgeworpen. Verder strijdt ze ook al langere tijd voor het aanpakken van de leegstand in Hilversum. Verkrottende woningen die al jarenlang leegstaan en waar niks lijkt te gebeuren. Jacqueline voert de druk op ook dat lijkt bijvoorbeeld in de Herenstraat eindelijk tot resultaat te leiden.

Een huis is geen beleggingsobject

Tenslotte bestrijdt ze ook nog het fenomeen waarbij huizen door vastgoedbeleggers worden misbruikt. In september heeft de raad unaniem ingestemd met haar motie voor een zelfbewoningsplicht: als een woning wordt gebouwd voor de verkoop, dan is het de bedoeling dat de koper er ook zelf in gaat wonen. We vinden het niet meer goed dat huisjesmelkers woningen opkopen om er vervolgens met een flinke winstmarge perperdure huren voor te vragen. Zonder de PvdA en zonder Jacqueline waren al deze zaken niet opgepakt.

Stem op Jacqueline Kalk voor politicus van het jaar!

Ik kan oprecht geen raadsleden bedenken die het afgelopen jaar in Hilversum meer hebben gestreden of meer hebben bereikt dan Jacqueline. En dan te bedenken dat de PvdA momenteel een kleine partij is en niet in de coalitie zit. Wij moeten voor elk idee, elk voorstel, extra hard vechten om alle andere partijen te overtuigen. Ik hoop dat iedereen die wonen, zorg en transparantie van de overheid belangrijk vinden op Jacqueline Kalk stemmen dit jaar!

Stem voor de Hilversumse politicus van het jaar 2020 >

Tip: Let op dat je een stukje naar onder moet scrollen voor het stemformulier.

Privé: Femke van Drooge

Privé: Femke van Drooge

Femke van Drooge is fractievoorzitter voor de PvdA Hilversum. Zij is hier geboren en getogen en voelt zich ook een echte Hilversummer. Opgegroeid in de Hilversumse Meent, maar nu woont zij in het centrum, samen met haar man en haar hond. Van Drooge beschouwt zichzelf als sociaaldemocraat in hart en nieren. Zij gelooft dat mensen

Meer over Privé: Femke van Drooge