Meldpunt illegale verhuur

Misschien vraagt u zich weleens af: ‘Hoe krijg je al die mensen in zo’n kleine woning?’ U kent de woning, want u woont er zowat naast. En misschien kent u het antwoord ook al: illegale kamerverhuur, met z’n tweeën op de kinderkamer, vier in de slaapkamer en nog eens vier in de woonkamer. Met wat stapelbedden kom je ver. ‘Wat geeft het?’, denkt u wellicht. Totdat u beseft hoe brandgevaarlijk zo’n pand is, en dat daar mensen dubbel worden uitgemolken. Door hun baas of uitzendbureau én door de huisjesmelker, die ene ‘buurman’ die u nog nooit heeft ontmoet. 

Kent u zo’n pand waar duidelijk niet normaal wordt gewoond, waar waarschijnlijk sprake is van kamerverhuur? Legaal of illegaal, dat is aan de gemeente om te beoordelen. Maar als u aanwijzingen heeft van ‘verkamering’ of van dubieuze onderverhuur van bijvoorbeeld een appartement, meld dat dan via dit formulier.

De PvdA volgt meldingen op en zorgt ervoor dat het adres bij de woningcorporatie en/of de verantwoordelijk wethouder belandt, zodat de gemeente een en ander kan uitzoeken. U hoeft niet bang te zijn, melden kan volledig anoniem. Als u graag terugkoppeling wilt en ervoor kiest om uw gegevens wel te delen dan blijven deze vertrouwelijk en worden voor geen andere doeleinden gebruikt.