19 februari 2014

PvdA: “Alle scholen gezond in 2015”

De PvdA wil dat alle scholen in 2015 gezond zijn. Gezonde scholen zijn rookvrij, verkopen geen gefrituurde snacks of energy drinks en hebben aandacht voor sport en bewegen. Daarnaast nemen alle gezonde scholen in Nederland het tegen elkaar op tijdens de ‘Gezonde Spelen’ in een strijd wie zich de ‘Gezondste school van Nederland’ mag noemen.

Dit staat in een actieplan dat tal van lokale PvdA lijsttrekkers en de PvdA Tweede Kamerfractie vandaag presenteren. De partij wil daarmee op een leuke en spannende wijze de strijd aanbinden tegen een ongezonde levensstijl bij kinderen.

Klik hier om het PvdA Actieplan Gezonde Scholen te bekijken >>

 “Steeds meer Nederlandse kinderen hebben overgewicht, inmiddels is zelfs 13 procent van de kinderen te zwaar. Scholen, sportverenigingen en gemeenten moeten hun handen ineen slaan om kinderen uit te dagen meer te gaan sporten en gezond te eten.  Zo voorkomen we gezondheidsklachten nu en op latere leeftijd, want jong geleerd is oud gedaan.” Ook deze uitspraak heb ik vandaag mee ondertekend.

Een goed voorbeeld, doet goed volgen. Daarom roken leraren en leerlingen die ouder zijn dan 18 jaar niet op school en op het schoolplein. Ook worden speciale themadagen georganiseerd met topsporters, die kinderen kunnen inspireren door te laten zien hoe leuk het is om gezond en sportief te leven. Tot slot is ook een gezonde leeromgeving van groot belang. Scholen met onvoldoende ventilatie en frisse lucht moeten daarom worden gemoderniseerd.

Ik ben blij dat dit initiatief is genomen door de Partij van de Arbeid, onderwijs is een van de speerpunten van beleid in Hilversum. Wij vinden goede scholen in elke wijk en buurt belangrijk, maar ook goede huisvesting, goed onderwijsbeleid, maar ook voortgezet onderwijs met vakscholen. Goed en juist onderwijsbeleid vormt is voor de Partij van de Arbeid het fundament onder juiste en goede gemeentepolitiek!