Juni 2016

Elke maand leggen wij een actuele stelling voor aan het ‘Panel van 1.000 Hilversummers’. Het panel waarmee PvdA Hilversum haar inwoners een stem wil geven in de lokale politiek. Ook deze maand zijn wij weer erg benieuwd naar uw mening.

Hoe ervaren Hilversummers vlieghinder?

Het platform vlieghinder Gooi-Vechtreek-Eemland rapporteerde over het eerste kwartaal al een toename van het aantal vliegbewegingen over Hilversum. Deze toename lijkt in het tweede kwartaal niet afgenomen te zijn. Met name in Noord- en Oost-Hilversum zijn toch al gauw zo’n 10 vliegtuigen in een uur te horen.

De stelling
Dit brengt ons bij de stelling van de maand:

[socialpoll id=”2370439″]

Sinds 2015 is Hilversum niet meer zelf vertegenwoordigd in de Omgevingsraad Schiphol. Het overlegorgaan waarin wordt gesproken over vlieghinder. Is het toeval dat er binnen een jaar dat Hilversum niet meer deelneemt aan het overleg, het aantal vluchten over Hilversum ineens toeneemt? PvdA Hilversum vraagt zich af of het gewenst is dat Hilversum hier ook weer een stem in krijgt. Daarom zijn wij erg benieuwd of u de vlieghinder als storend ervaart.

Doe ook mee aan de discussie

Wij zijn erg benieuwd hoe u vlieghinder ervaart. Verminderd dit de woonkwaliteit van Hilversum? U kunt stemmen t/m 30 juni.