November 2015

Elke maand wordt een actuele stelling of vraag voorgelegd aan het ‘Panel van 1.000 Hilversummers’. Het panel waarmee PvdA Hilversum haar inwoners een stem wil geven in de lokale politiek. Ook deze maand zijn wij weer erg benieuwd naar uw mening.

Inzetten op hoogwaardige nieuwbouwwoningen in het middensegment

Dat is de prioriteit van het college, zoals dat in de begroting 2016 staat. Onder meer op Anna’s Hoeve, Villa Industria, Zuiderheide en Lucent. Daarnaast wil het college met vastgoedeigenaren van 10 (kantoor)panden concrete afspraken over transformatie naar woningen, gericht op het middensegment.

Vraag

Dit brengt ons bij de vraagstelling van deze maand:

[socialpoll id=”2307292″]Binnen de regio is afgesproken dat woningbouw in de drie klassen (sociaal, middelduur, duur) gelijk op moet lopen. Hiermee bevorder je de diversiteit ook het meest en voorkom je segregatie. Wil je dan überhaupt één van de 3 klassen voorrang geven op een andere? De behoefte aan betaalbare sociale woningen is daarentegen het grootst. Er staan ca.30.000 woningzoekenden ingeschreven in de regio, waarvan er ca. 10.000 actief naar een woning zoeken. Mogelijk dat woningen in het middensegment echter ook doorstroming in het betaalbare segment bevorderen. Daarmee zou het ook een oplossing zijn voor de woonbehoefte in het sociale segment.

Doe ook mee aan de discussie!

Wij zijn erg benieuwd naar uw mening. Heeft het college hiermee een juiste keuze gemaakt? Klik op de stelling om uw stem uit te brengen. U kunt stemmen t/m 10 november.