17 februari 2014

Belangstelling voor woningbouw Anna’s Hoeve heel groot

De belangstelling voor woningbouw op Anna’s Hoeve is heel groot, de inschrijvingen lopen boven verwachting. Heel veel mensen willen heel graag zelf een huis kunnen bouwen op Anna’s Hoeve en woningcorporatie Gooi en Omstreken gaat er sociale woningen bouwen. De PvdA is blij dat alle negatieve berichten over Anna’s Hoeve op het spreekwoordelijke politieke drijfzand zijn gebouwd!

Bouwveld 1.3 is voor de particulieren

Op Anna’s Hoeve is in de eerste fase bouwveld 1.3 gereserveerd voor een groep particulieren die met elkaar hun eigen woningen wil (laten) bouwen. Vanaf vrijdag 21 februari kunnen groepen zich op dit bouwveld inschrijven via www.annas-hoeve.nl/cpo. Voorwaarden voor inschrijving zijn dat de groep zich heeft verenigd en dat de eerste contouren van het bouwplan duidelijk zijn.

Grote belangstelling vrije kavels

Er is zeer veel belangstelling voor de vrije kavels op Anna’s Hoeve. Dit bleek ook afgelopen donderdag bij het Zelfbouwcafé dat de provincie Noord Holland organiseerde in het raadhuis van Hilversum. Wethouder Jan Rensen: “De vrije kavels in Anna’s Hoeve zijn inderdaad in trek. Het sterke aan Anna’s Hoeve is dat bijna iedereen die zelf wil bouwen daar terecht kan. We bieden kavels aan van verschillende grootte en dus in verschillende prijsklassen. Zelf een rijwoning bouwen kan bijvoorbeeld ook. Op het drukbezochte Zelfbouwcafé werd mij regelmatig de vraag gesteld wanneer de volgende vrije kavel in de verkoop gaan. In de eerste fase zijn 29 vrije kavels beschikbaar. Deze kavels zijn bijna allemaal onder optie. Slechts drie kavels zijn nog ‘te koop’. Er is veel meer belangstelling en we gaan zeker meer ruimte aan zelfbouwers bieden. In de volgende vier fasen gaan we ook vrije kavels uitgeven. Het streven is na de zomer te starten met de verkoop van de vrije kavels van fase 2. Het aantal kavels is nog niet bekend. De gemeente wil het aanbod op de vraag afstemmen. Interesse in een kavel? U kunt zich inschrijven via annashoeve@hilversum.nl

Gooi en Omstreken bouwt sociaal

In de eerste fase van Anna’s Hoeve komen ook sociale huurwoningen. De woningcorporatie Het Gooi en Omstreken maakt plannen voor de bouw van eengezinswoningen op een door de gemeente Hilversum aangegeven stuk grond (in vaktermen bouwveld 1.4). Binnenkort komen nog meer percelen grond vrij om te worden bestemd voor woningbouw. Wat de PvdA betreft komen er in samenwerking met Gooi en Omstreken, maar ook met de Alliantie en Dudok wonen nog meer sociale woningen op Anna’s Hoeve!

December 2014 start bouw

De sanering van Anna’s Hoeve loopt op schema. De verwachting is dat in december 2014 de bouw kan beginnen. Als u even een frisse neus wilt halen, kunt u het zelf ook allemaal “live” meemaken, de oude waterzuivering wordt volop gesloopt, de nieuwe is helemaal in werking te bewonderen en de oude vijver wordt momenteel schoongemaakt. Het is supergoed dat woorden zijn omgezet in daden, het is elke dag te bewonderen op Anna’s Hoeve!

Meer informatie over zelfbouwen op Anna’s Hoeve? Kijk op www.annas-hoeve.nl.