18 september 2013

Paarse krokodil draait succesvolle ijsbaan de nek om!

Ik dacht de paarse krokodil van de bekende reclame voorlopig niet meer tegen te komen, maar die hoop is helaas in een brief vervlogen.  Hilversum on Ice, vorig jaar nog een groot succes met 18.000 bezoekers, houdt nu alweer op te bestaan. En het meest wrange in dit verhaal is dat de crisis dit keer geen enkel verwijt treft!

by: mrsmas

Wat is het geval?

Afgelopen jaar was er in de periode rond de kerst een tijdelijke ijsbaan in het Dudokpark. Zo’n 18.000 bezoekers hebben deze ijsbaan in die periode bezocht. Helaas waren enkele omwonenden hier niet blij mee en deden hun beklag bij de gemeente. Enkele omwonenden klaagden met name over de geluidsoverlast en hebben dan ook bezwaar aangetekend tegen de vergunning die het mogelijk maakte Hilversum on Ice opnieuw te realiseren. Voor burgemeester Broertjes en wethouder Moojen reden genoeg om per direct een einde aan het feestje te maken.

Regelzucht Broertjes en Moojen maakt succesvol evenement kapot

In de brief valt te lezen dat de Gemeente Hilversum en Hilversum on Ice verschillende alternatieven hebben bekeken, maar dat deze niet mogelijk bleken te zijn door of “onmogelijkheden” of “bij andere locaties zoals bij de atletiekbaan er geen partijen zijn die het ondernemersrisico willen of kunnen nemen.” U kent het wel, de badmeester vraagt u het formulier even in zesvoud in te vullen (in blokletters wel te verstaan) en graag even tussen 10.00u en 10.30u af te leveren bij de dienst gevonden voorwerpen. Met deze uitleg kan de PvdA dan ook niets!

De conclusie van de brief is dan ook uiterst cynisch te noemen, want “het is Hilversum on Ice uiteindelijk niet gelukt om voor 2013 een geschikte locatie te vinden.” Dit is natuurlijk de wereld op z’n kop! Het probleem ligt immers niet bij Hilversum on Ice, maar bij de gemeente Hilversum! Conclusie zou dan ook moeten zijn dat het de gemeente Hilversum niet gelukt is een geschikte locatie te vinden. Maar, zoals het een echte bureaucraat betaamd,  is er geen oplossing mogelijk en worden alle mogelijk oplossingen als “onmogelijkheden” afgedaan.

En dat terwijl er genoeg alternatieven zijn…

Zo kan men genoeg andere plekken bedenken waar Hilversum on Ice zich zou kunnen vestigen. En dat hoeft echt niet per se aan de rand van de stad te zijn. Zo kan men denken aan: de Kerkbrink, het Langgewenst, het terrein bij Gooiland en de Oude Haven. Zoekt Hilversum on Ice een meer idyllische omgeving, dan leent Anna’s Hoeve zich daar uitstekend voor. Dat burgemeester Broertjes en wethouder Moojen deze mogelijkheden dan ook als “onmogelijkheden” afdoet, is voor de PvdA onaanvaardbaar. Uitleg is op z’n minst vereist. Wij zullen dan ook met man en macht proberen Hilversum on Ice weer op de kaart te zetten, al is het al alleen maar om 18.000 bezoekers een plezier te doen…