10 februari 2014

Jan Rensen niet meer beschikbaar als wethouder

Wethouder Jan Rensen heeft vanavond het bestuur en de fractie van PvdA-Hilversum laten weten dat hij zich niet beschikbaar stelt voor een derde termijn als wethouder.

Hieronder zijn korte verklaring:

Beste mensen,

Ik heb dit weekeinde definitief besloten me niet kandidaat te stellen voor een nieuwe wethouderstermijn. Het is een afweging geweest waarin een groot aantal factoren een rol speelde.

Ik heb het wethouderschap met erg veel plezier en motivatie ingevuld en dit besluit is er een dat met grote pijn genomen is.
Maar alles in ogenschouw nemend verwacht ik dat, als de PvdA daartoe wordt uitgenodigd, ik in een volgend college niet zo kan functioneren als gedurende de afgelopen acht jaar.

Dank voor het vertrouwen en de samenwerking gedurende die jaren.

Jan Rensen

Natuurlijk respecteer ik de persoonlijke beslissing van onze Jan, ik kan zeggen dat ik dit namens ons bestuur en fractie doe. Ik vind dat Jan een uitstekende periode als wethouder heeft gehad in Hilversum. Acht jaar als wethouder is niet niks in Hilversum, en als je dan op je 64ste jaar beslist dat het goed is zo, heb ik hier alleen maar diep respect voor. Jan heeft heel veel als bestuurder gedaan, op Villa Industria wordt eindelijk gebouwd, Anna’s Hoeve is op stoom gekomen, maar ook zijn inzet voor werkgelegenheid, Media en Economische Zaken was enorm: ook daar zijn de resultaten van zijn werk te zien. Niet voor niets waren ondernemers en werkgevers dol op Jan. Maar ook mensen in de bijstand konden vaak op de persoonlijke benadering van onze Jan rekenen.

Ik besef zijn uitermate moeilijke beslissing, heb er diep respect voor en bedank hem vast voor de intensieve jaren die hij voor de Partij van de Arbeid in het dagelijks bestuur in Hilversum heeft gegeven.